Oseng Ikan Utuh

Oseng Ikan Utuh

4.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porsi

Składniki

  • ikan ekor kuning (2 ikan ukuran kecil, panjang berkisar 18-20 cm), dibuang sisik dan isi perutnya, dibersihkan dan dikeringkan dengan tisu dapur
    500 g
  • garam
    2 sdt
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    100 g
    100 g mirin
  • kecap asin
    15 g
  • kecap hitam
    10 g
  • gula
    15 g
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    25 g
  • jahe segar iris-iris
    15 g
  • daun bawang dicincang
    2 tangkai

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 589 kcal / 2466 kJ
Białko 59 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 2877 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie