
Urządzenia i Akcesoria
Oseng Ikan Utuh
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porsi
Składniki
-
ikan ekor kuning (2 ikan ukuran kecil, panjang berkisar 18-20 cm), dibuang sisik dan isi perutnya, dibersihkan dan dikeringkan dengan tisu dapur500 g
-
garam2 sdt
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)100 g
-
kecap asin15 g
-
kecap hitam10 g
-
gula15 g
-
minyak wijen hitam, dipanggang25 g
-
jahe segar iris-iris15 g
-
daun bawang dicincang2 tangkai
Wartości odżywcze na 1 porsi
Kalorie
589 kcal /
2466 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
2877 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
20 min
Brak ocen
40 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
45 min
40 min
15 min
Brak ocen
Brak ocen