Kalkun og grøntsager med ris

Kalkun og grøntsager med ris

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    1
  • ingefær skåret i skiver (2 mm)
    5 g
  • olivenolie
    30 g
  • hvedemel
    20 g
  • kalkunbryst skåret i mindre stykker (4-5 cm)
    400 g
  • porre skåret i skiver (5 mm)
    40 g
  • gulerødder skåret i skiver (5 mm)
    80 g
  • grønne bønner frost
    40 g
  • soyasauce
    4 spsk
  • vand
    1200 g
  • ris, langkornet
    200 g
    200 g ris, jasmin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 452.8 kcal / 1894.5 kJ
Białko 27.9 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 969 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie