Chocolate Stale Bread Muffins
TM6 TM5

Chocolate Stale Bread Muffins

4.7 (25 ocen)

Składniki

  • 80 - 100 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets, to taste
  • 110 - 150 g stale bread, cut in pieces, to taste (see tip)
  • 70 g rolled oats
  • 70 g unsalted butter, diced
  • 150 g raw cane sugar
  • 200 g natural yoghurt
    lub kefir or buttermilk
  • 3 medium eggs
  • 1 tsp natural vanilla extract
    lub vanilla sugar, homemade
  • 30 g unsweetened cocoa powder
  • 2 tsp ground cinnamon
  • 2 tsp baking powder

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
940.4 kJ / 224.8 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
2.9 g
Sód
148.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy