Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
米饭
- 250 克 印度白香米
- ½ 茶匙 盐
- 680 克 水
胡萝卜色拉
- 140 克 胡萝卜 ,切块(每块2.5厘米)
- 2 茶匙 青柠汁
- 2 茶匙 麻油
- 30 克 米醋
- 1 汤匙 枫糖
- 2 茶匙 芝麻
风味花椰菜
- 60 克 日式酱油(tamari)
- 2 汤匙 玉米淀粉
- ½ 茶匙 干辣椒片
- 900 克 白花椰菜,切小朵 ,切成一口大小
- 2 瓣 蒜头
- 2 茶匙 姜蒜酱
- 15 克 橄榄油
- 1 根 红辣椒,任一种类 ,一切二,去根茎,去籽
- 1 根 青葱 ,切段
- ½ 茶匙 蔬菜高汤酱
- 30 克 海鲜酱
- 200 克 水
- 30 克 米醋
- 1 汤匙 枫糖
- 1 根 青葱 ,切片,装饰用
- 芝麻 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 82.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1408 mg