Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 11 oz zucchini, cut into pieces
- 2 oz yellow onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 9 oz bacon, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 11 oz risotto rice, e.g. Canaroli, Arborio, (14-15 min cooking time)
- 29 oz water
- 1 stock cube, meat or vegetable
- 3 - 4 fresh basil leaves, chopped
- ½ tsp salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 2 oz mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2284 kJ / 546 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1292 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veggie Loaded Pasta Sauce
30 Min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 Min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1h 50min
Cauliflower Mash
25min
Pea Pesto with Ricotta
10 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15min
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1 Std.
Basic Soup Purée
45min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.
Lemon Pasta
35 Min
Lemon Risotto
30 Min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min