Zucchini and Bacon Risotto

Zucchini and Bacon Risotto

4.7 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • zucchini cut into pieces
    11 oz
  • yellow onions cut in halves
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter divided
    1 ½ oz
  • bacon cut into pieces (approx. 1 in.)
    9 oz
  • risotto rice e.g. Canaroli, Arborio, (14-15 min cooking time)
    11 oz
  • water
    29 oz
  • stock cube meat or vegetable
    1
  • fresh basil leaves chopped
    3 - 4
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 - 3 pinches
  • mascarpone
    2 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 546 kcal / 2284 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1292 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...