
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh parsley cut in pieces (5 cm)
- 4 garlic cloves
- 100 g onions quartered
- 50 g olive oil
- 20 g plain flour
- 350 g water
- 500 g mixed root vegetables (e.g. carrots, celeriac, turnips, see tip), sliced (2 cm)
-
2
sprigs fresh thyme
lub fresh rosemary -
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each) crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ¼ tsp salt plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper plus extra to taste
- 300 g turkey breast fillet, skinless (see tip), cut in pieces (3 cm)
- 200 g potatoes unpeeled, cut in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 312 kcal / 1305 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 1655 mg