Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dereotu sosu
-
50
g ekşi krema
lub 50 g quark -
20
g süt
lub 20 g su - 3 - 4 dal dereotu yaprağı
- 1 tk kapari turşusu
- ¼ tk tuz
Pirinç ve somon
- 1 diş sarımsak
- ½ tk tuz, ekstra 1-2 tutam tuz
- ¼ tk karabiber
- ½ limon, kabuğu ince bir şerit halinde soyulmuş (yakl. 1 cm x 4 cm), sadece sarı kısımları
- 1 - 2 taze soğan, dilimlenmiş (1-2 cm)
- 4 dal maydanoz yaprağı
- 15 g limon suyu
- ½ tk toz zerdeçal
- 80 g kepekli pirinç
- 1200 g su
- 250 g pak choi (Çin lahanası)
- 150 g somon fileto, derisiz, kılçıksız
- 1 yk limon suyu
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spagetti Carbonara
40 Min
Kişnişli Karidesli Omlet
35 Min
Domatesli Nohutlu Pankek
40 Min
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Brak ocen
Buharda Tavuklu Akdeniz Salatası
Brak ocen
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Coleslaw Thermomix® Kesme Aparatı ile
10 min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 min
Vegan Çedar Peyniri
3 godz. 10 min
Vegan Toz Parmesan
10 min
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1 Std.
Avokadolu Mayonez
15min