Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蘸酱
- 1 厘米 姜 ,去皮
- 50 克 米醋
- 50 克 酱油
- 1 根 葱 ,切末
- 1 茶匙 麻油
- ¼ 茶匙 干辣椒片
日式饺子
- 800 克 水
- 100 克 卷心菜 ,切开(每块5厘米-6厘米)
- 3 厘米 姜 ,去皮
- 2 个 蒜头
- 5 枝 新鲜细香葱 ,切段
- 3 根 葱 ,修剪过,切段
- 300 克 猪肉肉糜
- 1 小撮 海盐 ,调味用
- 1 小撮 白胡椒粉 ,调味用
- 1 茶匙 麻油
- 2 茶匙 酱油
- 2 茶匙 米醋
- 2 茶匙 马铃薯粉
- 1 包 日式饺子皮 (约32张)
- 水 ,饺子封边用
- 油 ,涂抹用
- 水 ,如果需要可以多备一些
- 1 - 2 汤匙 油
- Wartości odżywcze
- na 1 个
- Kalorie
- 194.2 kJ / 46.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 93.1 mg