Piadinabrød med pulled chicken og auberginespread

Piadinabrød med pulled chicken og auberginespread

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 stykker

Składniki

Piadinadej
  • mælk
    300 g
  • honning
    10 g
  • olivenolie
    20 g
  • hvedemel 10% proteinindhold
    500 g
  • bagepulver
    15 g
  • salt
    1 tsk
Pulled chicken
  • røget bacon skåret i tern eller skiver
    40 g
  • hvidløgspulver
    1 knivspids
  • farin
    10 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    25 g
  • sød paprika
    1 tsk
  • salt
    ½ tsk
  • æblecidereddike
    30 g
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • kyllingelår, uden skind og ben (ca. 500 g), skåret i mindre stykker (5 cm)
    5
  • vand
    500 g
  • aubergine skåret i mindre stykker
    300 g
  • citronsaft
    20 g
  • persille, frisk kan undlades
    3 kviste
  • tahini
    20 g
  • fed hvidløg
    ½
  • salt
    ¼ teske
  • barbecuesauce
    50 g
Tilberedning af Piadinabrød
  • hvedemel til at drysse med
  • agurk skåret i skiver
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 stykker

Sód 5000 mg
Białko 158 g
Kalorie 17167 kJ / 4103 kcal
Tłuszcz 171 g
Błonnik 28 g
Tłuszcz nasycony 42 g
Węglowodany 477 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie