French Brunch

French Brunch

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Blackberry Jam with Crémant and Vanilla
  • fresh blackberries
    500 g
  • jam sugar 2:1
    250 g
  • lemon juice
    20 g
  • vanilla pod seeds only
    ½
  • Champagne Crémant
    100 g
Financiers
  • blanched almonds
    100 g
  • butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing
    150 g
  • plain flour
    50 g
  • icing sugar
    170 g
  • egg whites (approx. 5 medium egg whites)
    150 g
  • vanilla pod seeds only
    ½
Omelette with Herbs, Goat's Cheese and Figs and Mini Croque Monsieur
  • broccoli florets (approx. 2 cm)
    150 g
  • water
    600 g
  • Gruyère cheese cut in pieces
    120 g
  • plain flour
    40 g
  • milk
    300 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • white bread
    20 slices
  • ham, cooked
    10 slices
  • unsalted butter melted
    20 g
  • fresh parsley leaves
    10 g
  • fresh coriander leaves
    10 g
  • medium eggs
    8
  • fine sea salt
    1 tsp
  • fresh chives finely chopped
    10 g
  • soft goat's cheese cut in pieces
    200 g
  • fresh figs cut in eighths
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1552.5 mg
Białko 37.2 g
Kalorie 4353 kJ / 1040.4 kcal
Tłuszcz 48.3 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 23.6 g
Węglowodany 115 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...