![Veganes Wiener Saftgulasch Veganes Wiener Saftgulasch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/703ED073-55B0-4A51-9CF4-2C40FAB8D1E1/Derivates/6F138180-8DE7-4AD0-A732-1ABDFB6C8A15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Soja-Schnetzel
- 1000 g Wasser
- 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
- 400 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Rapsöl
- 80 g Tomatenmark
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Zitronenschale
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 976 kJ / 233 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 godz. 10 min
Chili sin Carne
1h
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Parmesanersatz
15min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1h 25min
Vegane Mac and Cheese
1h
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkraut
2h 30min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15min
Chili con Soja
45 min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Vegane Eierspeise
10min
Soja-Bolognese
40min