Chutney di cocco (di Lorenzo Biagiarelli)

Chutney di cocco (di Lorenzo Biagiarelli)

3.3 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di cocco fresco tritato
  • 80 g di anacardi non salati
  • 1 peperoncino verde fresco
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 cucchiaino raso di semi di coriandolo
  • 3 - 5 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 35 g di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
  • ½ limone, preferibilmente biologico il succo spremuto
  • 1 pizzico di sale
  • 300 g di acqua
  • 50 g di olio di semi di arachidi
  • 1 cucchiaino di foglie di curry fresche
  • 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
  • 1 pizzico di semi di cumino
  • 1 pizzico di semi di coriandolo
  • 1 cucchiaino di semi di senape

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 207.6 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 1114.3 kJ / 266.3 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...