Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cocco fresco tritato
- 80 g di anacardi non salati
- 1 peperoncino verde fresco
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 cucchiaino raso di semi di coriandolo
- 3 - 5 g di foglie di coriandolo, fresche
- 35 g di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto
- 1 pizzico di sale
- 300 g di acqua
- 50 g di olio di semi di arachidi
- 1 cucchiaino di foglie di curry fresche
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 1 pizzico di semi di cumino
- 1 pizzico di semi di coriandolo
- 1 cucchiaino di semi di senape
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114.3 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 207.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchero alla mela e caramello
2 Std. 15 Min
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 Std. 30 Min
Roscón de Reyes (torta dei Re Magi)
4 Std.
Cosmopolitan
10 Min
Francesinha
1 Std.
Insalata di cetrioli e germogli d soia verde
Brak ocen
Salsa alle arachidi
10 Min
Quiche sedano rapa e salmone
1 Std. 25 Min
Café de Paris
30 Min
Insalata greca
25 Min
Aperitivo alcolico alla papaya
30 Min
Number Cake 50 anni Thermomix®
5 Std.