Agurkesalat med sautéret kylling og kerner

Agurkesalat med sautéret kylling og kerner

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portioner

Składniki

  • kyllingebryst, uden skind skåret i strimler (ca. 2 cm)
    180 g
  • fed hvidløg
    1
  • oregano, tørret
    ½ teske
  • citronsaft
    20 g
  • gurkemeje, stødt
    ½ teske
  • salt plus ekstra til at krydre med
    1 teske
  • sort peber, stødt plus ekstra til at krydre med
    1 knivspids
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • vand
    500 g
  • kerner efter eget valg (f.eks. byg, spelt)
    60 g
  • agurk skåret i skiver (ca. 2-3 mm)
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 654.5 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 1573 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 28.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie