Pina Colada Layer Cake

Pina Colada Layer Cake

4.7 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Cake Batter
  • non-stick spray oil
  • all-purpose flour
    285 g
  • baking powder
    2 ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • sugar
    325 g
  • unsalted butter diced, room temperature
    170 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • large eggs
    3
  • coconut milk
    170 g
  • rum
    60 g
  • coconut, shredded, unsweetened
    30 g
Pineapple Filling
  • canned crushed pineapple, in juice drained
    570 g
  • sugar
    60 g
  • cornstarch
    1 tbsp
Frosting
  • heavy whipping cream, 30-40% fat
    450 g
  • icing sugar
    70 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • coconut extract
    1 tsp
Assembly
  • pineapple, fresh (opcjonalnie) slices, to decorate
  • coconut, flaked, unsweetened to decorate
  • pineapple, fresh (opcjonalnie) crown, to decorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 313.9 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 3598 kJ / 860 kcal
Tłuszcz 46.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 29.8 g
Węglowodany 98.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...