Urządzenia i Akcesoria
Pina Colada Layer Cake
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Cake Batter
-
non-stick spray oil
-
all-purpose flour285 g
-
baking powder2 ¼ tsp
-
salt½ tsp
-
sugar325 g
-
unsalted butter diced, room temperature170 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
large eggs3
-
coconut milk170 g
-
rum60 g
-
coconut, shredded, unsweetened30 g
Pineapple Filling
-
canned crushed pineapple, in juice drained570 g
-
sugar60 g
-
cornstarch1 tbsp
Frosting
-
heavy whipping cream, 30-40% fat450 g
-
icing sugar70 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
coconut extract1 tsp
Assembly
-
pineapple, fresh (opcjonalnie) slices, to decorate
-
coconut, flaked, unsweetened to decorate
-
pineapple, fresh (opcjonalnie) crown, to decorate
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
313.9 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
3598 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
29.8 g
Węglowodany
98.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pineapple Passion
18 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Crushed Ice
5 min
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 godz. 10 min
Lemon Ginger Sour
15 min
Creamy Mango Ice Cream
2 godz. 20 min
Christmas Upside Down Cake
1 godz. 10 min
Mistletoe Matcha Bread
2 godz. 30 min
Caterpillar chocolate roll
3 godz. 15 min
Cheese Biscuits
20 min
Chocolate chip cookies
50 min
Butter Cookies
50 min
Cheesecake (Baked)
7 godz. 20 min
Turmeric Cinnamon Ginger Booster
20 min