Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g yulaf gevreği
- 20 g Hindistan cevizi tozu
- 150 g muz, olgun, dilimlenmiş (1-2 cm)
- ½ tk karbonat
- 2 tk keçiboynuzu unu
-
3
yumurta sarısı
lub 1 yumurta - 30 g tereyağı, dört parçaya bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 104 kJ / 25 kcal
- Białko
- 0.68 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 1.44 g
- Błonnik
- 0.38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pirinç Unu, Yulaf Unu, Bebek İrmiği
35h
Hindistan Cevizli Havuçlu Kayısı Topları
1h 15min
Muzlu Elmalı Yulaflı Kek
45 min
Yulaflı Sebze Köftesi
50min
Tahinli Bademli Kurabiye
25min
Kabaklı Nohutlu Balık Köftesi
30min
Havuçlu Çiğ Kek
3h 15min
Keçiboynuzu Özlü Glütensiz Bisküvi
50min
Cennet Hurmalı Avokadolu Tatlı
10min
Muzlu Yulaflı Kek
1u.
Bol Çekirdekli Kakao Barları
25min
Badem ve Yaban Mersinli Muffinler
50min