Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g su
- 160 g havuç, verev kesilmiş (0.5 cm)
- 500 g yer elması, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 2 diş sarımsak
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g zeytinyağı
- 1 tk tuz
- ½ tk karabiber
- 140 g portakal suyu
- 2 dal dereotu, sadece yaprakları
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 3604 kJ / 860.8 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 50.1 g
- Błonnik
- 67.3 g
Alternatywne przepisy
Pancar Salatası
15 Min
Havuçlu Pancar Salatası
10 Min
Cevizli Kereviz Salatası
10 Min
Susamlı, Ay Çekirdekli Kraker
3 Std.
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2h 5min
Sotelenmiş Kuşkonmaz
20 Min
Elmalı Kereviz Püresi ve Sebzeler Eşliğinde Buharda Tavuk
40 Min
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
55min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1 Std. 15 Min
Maydanozlu Kereviz Çorbası
45 Min
Kabaklı Börek
1 Std. 10 Min
Zeytinyağlı Pırasa
30 Min