Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması

4.6 25 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsiyon

Składniki

  • su
    400 g
  • havuç verev kesilmiş (0.5 cm)
    160 g
  • yer elması parçalara bölünmüş (3 cm)
    500 g
  • diş sarımsak
    2
  • soğan ikiye bölünmüş
    70 g
  • zeytinyağı
    50 g
  • tuz
    1 tk
  • karabiber (opcjonalnie)
    ½ tk
  • portakal suyu
    140 g
  • dereotu sadece yaprakları
    2 dal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porsiyon

Białko 13.7 g
Kalorie 3604 kJ / 860.8 kcal
Tłuszcz 50.1 g
Błonnik 67.3 g
Węglowodany 44.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...