Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g kabak, soyulmuş,
parçalara bölünmüş (2-3 cm) -
130
g patates, soyulmuş, parçalara
bölünmüş (2-3 cm) - 20 g bezelye, taze ya da dondurulmuş
-
50
g dana bonfile, sinirsiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
lub 50 g kuzu sırtı fileto, sinirsiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm) - 250 g su
- 1 - 2 tk zeytinyağı (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 35 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pırasa, Sakız Kabağı ve Tatlı Patates Püresi
35 Min
Patates ve Havuç Püresi
45 Min
Patates, Havuç ve Sakız Kabağı Püresi
35 Min
Muz, Armut ve Elma Lapası
10 Min
Yeşil Fasulye, Bal Kabağı ve Pırasa Püresi
45 Min
Armutlu Yulaf Kreması
10 Min
Pirinç ve Hindili Sakız Kabağı Çorbası
Brak ocen
Küpler Halinde Havuç Püresi
Brak ocen
Küpler Halinde Tatlı Patates Püresi
45 Min
Küpler Halinde Bal Kabağı Püresi
45 Min
Armut ve Elmalı Kayısı Lapası
20 min
Tahıllı Meyve Lapası
10 Min