Svinemørbrad med spicy kokossauce, hvidløgsnaan og agurkesalat.

Svinemørbrad med spicy kokossauce, hvidløgsnaan og agurkesalat.

4.5 2 rating
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portioner

Składniki

Agurkesalat
  • agurk skåret i skiver (3 mm)
    400 g
  • forårsløg skåret i skiver (2 mm)
    50 g
  • limejuice, friskpresset
    3 spsk
  • sukker
    1 teske
  • salt
    1 teske
  • kokosmælk
    3 spsk
Hvidløgsbrød
  • fed hvidløg
    2
  • smør, usaltet skåret i mindre stykker
    50 g
  • vand
    160 g
  • tørgær
    1 ½ teske
  • hvedemel
    300 g
  • kokosolie
    2 spsk
    2 spsk vegetabilsk olie
  • salt
    2 teske
  • sukker
    1 knivspids
Svinemørbrad
  • korianderfrø
    1 teske
  • bukkehornfrø
    ½ teske
  • spidskommen, stødt
    1 teske
  • vegetabilsk olie
    20 g
  • fed hvidløg
    1
  • svinemørbrad skåret i strimler (1 cm x 3-4 cm), tørret med køkkenrulle
    250 g
Kokossauce
  • fed hvidløg
    3
  • chili uden frø, hakket
    2
  • skalotteløg skåret i halve
    1
  • kokosolie
    30 g
  • cashewnød, rå
    100 g
  • kokosmælk
    100 g
  • vand
    50 g
  • soyasauce
    5 g
  • limejuice, friskpresset
    10 g
  • farin
    5 g
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • salt
    1 knivspids
  • peber, stødt støt
    1 knivspids

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 941 mg
Białko 19 g
Kalorie 2136 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie