Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
全麥小麵包
- 50 克 核桃仁
- 350 克 水
-
20
克 新鮮酵母 ,剝碎
lub 2 平茶匙 乾酵母粉 (約6克) - 1 小撮 糖
- 500 克 全麥麵粉
- 50 克 亞麻籽
- 50 克 葵花籽
- 1 茶匙 鹽
酪梨乳酪醬
-
150
克 夸克乳酪 (詳見要訣)
lub 150 克 希臘優格 - 50 克 酪梨 ,去皮去籽,切塊
- 20 克 蜂蜜
- 30 克 黃芥末
-
150
克 菲達乳酪 ,切塊
lub 150 克 奶油乳酪 ,切塊 - ½ 茶匙 鹽
- 1 小撮 黑胡椒粉
組合
- 150 克 紅蘿蔔 ,洗淨削皮,切條(5公分)
- 150 克 小黃瓜 ,洗淨,切條(5公分)
- 150 克 紅甜椒 ,洗淨去籽,切條(5公分)
- 150 克 黃甜椒 ,洗淨去籽,切條(5公分)
- 150 克 西洋芹 ,摘除葉子,去除粗纖維,切條(5公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 1889.9 kJ / 451.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 16.8 g
- Sód
- 423.8 mg