
Urządzenia i Akcesoria
草莓卡士達水果塔
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 7 godz.
10 人份
Składniki
塔皮
-
糖60 克
-
奶油 ,冷藏,切塊160 克
-
麵粉300 克
-
蛋1 顆
-
鹽1 小撮
-
天然香草糖 ,自製1 ½ 茶匙
卡士達醬
-
鮮奶油200 克
-
全脂牛奶300 克
-
蛋2 顆
-
蛋黃 ,(詳見要訣)2 顆
-
糖110 克
-
玉米粉50 克
-
香草豆莢 ,取籽,(詳見要訣)½ 支
-
鹽1 小撮
組裝
-
奶油,有鹽或無鹽 ,塗抹用
-
麵粉 ,多備一些灑粉用
-
蜜桃 (約1顆), 熟但仍結實, 去籽不去皮,切半,底部修平 (詳見要訣)90 克
-
奇異果 (約2顆),熟但仍結實,去皮180 克
-
新鮮草莓 ,熟但仍結實,去蒂400 克
-
杏桃果醬80 克
-
水15 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
474 kcal /
1984 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
58 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
79 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

莓好派對
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan