Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
塔皮
- 60 克 糖
- 160 克 奶油 ,冷藏,切塊
- 300 克 麵粉
- 1 顆 蛋
- 1 小撮 鹽
-
1 ½
茶匙 天然香草糖 ,自製
lub 1 茶匙 天然香草精
卡士達醬
- 200 克 鮮奶油
- 300 克 全脂牛奶
- 2 顆 蛋
- 2 顆 蛋黃 ,(詳見要訣)
- 110 克 糖
- 50 克 玉米粉
- ½ 支 香草豆莢 ,取籽,(詳見要訣)
- 1 小撮 鹽
組裝
- 奶油,有鹽或無鹽 ,塗抹用
- 麵粉 ,多備一些灑粉用
- 90 克 蜜桃 (約1顆), 熟但仍結實, 去籽不去皮,切半,底部修平 (詳見要訣)
- 180 克 奇異果 (約2顆),熟但仍結實,去皮
- 400 克 新鮮草莓 ,熟但仍結實,去蒂
- 80 克 杏桃果醬
- 15 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1984 kJ / 474 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 79 mg