Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Buns
- 150 g water
- 75 g unsalted butter, diced
- 1 pinch fine sea salt
-
100
g strong white bread flour
lub plain flour - 1 medium egg, beaten
Crème Pâtissière
- 150 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 orange, finely grated zest only
- 25 g cornflour
- ½ tsp natural vanilla extract
- 100 g double cream
- 1 medium egg
Caramel Sauce
- 140 g light brown sugar
- 200 g double cream
- 1 tsp lemon juice
- 30 g unsalted butter, cold and as much as possible in one piece (6 cm x 4 cm x 1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
Finalisation
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 624.7 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 37.1 mg
Alternatywne przepisy
Orange Chiffon Cake
1h 15min
Biscoff Spread
10min
Pistachio cream
15 Min
Spätzle with Mushroom Cream
30 min
Focaccia
3h
Tiramisu
5h 20min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Chocolate Babka
3h
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 Std. 50 Min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Tempered chocolate
40 min