Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 140 g Mehl
- 20 g Kakao
- ½ Pck. Backpulver
- 800 g Erdbeeren
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Naturjoghurt
- 250 g Magerquark
- 200 g Sahne
- 250 - 300 g Eierlikör
- 80 g Puderzucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 163 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Tiramisu-Torte
5h
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Käse-Sahne-Traum
12 Std.
Apfelschnitten
2 godz.
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Sägespänekuchen
2 godz.
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 Std. 30 Min
Holunderblüten-Torte
6h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min