Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
TM5 TM6

Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren

4.2 (102 oceny)

Składniki

  • 8 Nuss-Pralinen (z. B. Ferrero Rocher)
  • 80 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 125 g Nuss-Nougat, in Stücken
  • 400 g Himbeeren, frisch
    lub 400 g Himbeeren, TK
  • 20 g Puderzucker
  • 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Kakao zum Bestäuben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2011 kJ / 481 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
6.2 g
Sód
51 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy