Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Eierlikör-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
16 Stücke
Składniki
Eierlikör-Biskuit
-
Eier6
-
Zucker200 g
-
Eierlikör (siehe Tipp)100 g
-
Mehl260 g
-
Backpulver1 TL
Schokoladenverzierung
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken (3 cm)50 g
Mascarpone-Sahne-Creme
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt500 g
-
Sahnesteif3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Mascarpone250 g
-
Eierlikör (siehe Tipp)140 g
-
Marzipanrohmasse400 g
Fertigstellung
-
Mandeln, gehobelt100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Obst zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
173 mg
Białko
10 g
Kalorie
2368 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Spekulatius-Kirsch-Torte
4 godz.
Strohhütchen
1 godz. 45 min
Quark-Nuss-Stollen
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Strudel mit Vanillesauce
1 godz. 20 min
Snowball Cake
1 godz. 40 min
Bombardino-Kuchen
4 godz. 30 min
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3 godz. 45 min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2 godz.
Kaffee-Doppeldecker
3 godz.
Erdbeer-Himmelstorte
5 godz.