Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nussboden
- 120 g Haselnüsse
- 130 g Zucker
- 190 g Mehl
- 1 Ei
- 120 g Butter, kalt, in Stücken
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse
- 200 g Mandeln
- 250 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Wasser
- 50 g Aprikosenkonfitüre
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Preiselbeertorte
2 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kranz
2 godz. 15 min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1 Std. 30 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 Std. 30 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Apfelrahmkuchen
1h 50min