Urządzenia i Akcesoria
Nussecken-Tarte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Nussboden
-
Haselnüsse120 g
-
Zucker130 g
-
Mehl190 g
-
Ei1
-
Butter kalt, in Stücken120 g
Füllung und Fertigstellung
-
Haselnüsse200 g
-
Mandeln200 g
-
Butter in Stücken250 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Wasser20 g
-
Aprikosenkonfitüre50 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
9 mg
Białko
7 g
Kalorie
2151 kJ /
514 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf die Nuss
7 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Nuss-Kuchen
4h
Preiselbeertorte
2h 30min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Dreh-dich-um-Kuchen
1h 50min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Möhrenkuchen, schwedisch
2h