Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 240 g Milch
- 25 g frische Hefe, grob zerbröselt,
- 60 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 570 g Mehl
- 1 Prise Salz
Pudding-Füllung
- 130 g Milch
- 70 g Apfelsaft
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 15 g Mehl
- 2 Eigelb
- 35 g Butter, in Stücken
Streusel und Apfel-Topping
- 50 g Mandeln, ungeröstet
- 120 g Weizenmehl
- 85 g Butter, in Stücken
- 65 g Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 1 EL Rum
Fertigstellung
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 32 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Kirschtaschen
1h
Kräuter-Brot-Schleifen
2h 30min
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2h 30min
Eierlikör-Birnen-Plunder
2h 45min
Bananen-Walnuss-Monkey-Muffins
2h
Donauwellen
2h 40min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Ofen-Berliner
6h
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min