Kopenhagen - Zimt-Zöpfe

Kopenhagen - Zimt-Zöpfe

4.6 503 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 Stück

Składniki

Teig
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Milch
    300 g
  • Zucker
    80 g
  • Mehl
    700 g
  • Kardamom, gemahlen
    1 TL
  • Ei
    1
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Salz
    ½ TL
Zimt-Zucker
  • Zucker
    40 g
  • Zimt
    1 gestr. TL
Zimt-Butter und Fertigstellung
  • Wasser heiß
    50 g
  • Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)
    40 g
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Zucker
    30 g
  • brauner Zucker
    30 g
  • Zimt
    2 TL
  • Mehl zum Bearbeiten
  • Ei verquirlt
    1

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 587 kcal / 2456 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...