Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
TM6 TM5

Kopenhagen - Zimt-Zöpfe

4.6 (479 ocen)

Składniki

Teig

  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 300 g Milch
  • 80 g Zucker
  • 700 g Mehl
  • 1 TL Kardamom, gemahlen
  • 1 Ei
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • ½ TL Salz

Zimt-Zucker

  • 40 g Zucker
  • 1 gestr. TL Zimt

Zimt-Butter und Fertigstellung

  • 50 g Wasser, heiß
  • 40 g Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 30 g Zucker
  • 30 g brauner Zucker
  • 2 TL Zimt
  • Mehl zum Bearbeiten
  • 1 Ei, verquirlt

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2456 kJ / 587 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy