Urządzenia i Akcesoria
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 Stück
Składniki
Teig
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Milch300 g
-
Zucker80 g
-
Mehl700 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Ei1
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Salz½ TL
Zimt-Zucker
-
Zucker40 g
-
Zimt1 gestr. TL
Zimt-Butter und Fertigstellung
-
Wasser heiß50 g
-
Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)40 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Zucker30 g
-
brauner Zucker30 g
-
Zimt2 TL
-
Mehl zum Bearbeiten
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
2456 kJ /
587 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Hefezopf
2 godz. 30 min
Hefezopf
3 godz.
Zimtschnecken
2 godz. 30 min
Apfelmäuse
2 godz. 30 min
Franzbrötchen
2 godz. 45 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min