Croissants com mousse de atum

Croissants com mousse de atum

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 unidades

Składniki

Croissants
  • leite
    80 g
  • água
    100 g
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • açúcar
    30 g
  • farinha tipo 65
    350 g
  • azeite
    30 g
  • sal
    1 c. chá de
Mousse de atum
  • atum de lata, em água escorrido
    200 g
  • alho em pó
    1 pitada de
  • filetes de anchova, em óleo
    2
  • queijo fundido
    250 g
    250 g queijo-creme
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    20 g
Montagem
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
  • Azeite q.b. p/ pincelar e p/ temperar
  • Leite p/ pincelar
  • Mistura de sementes q.b. p/ guarnecer
  • beringela cortada em fatias (4 mm aprox), grelhada
    200 g
  • curgete cortada em fatias (4 mm aprox.), grelhada
    200 g
  • Sal q.b. p/ temperar
  • Salsa q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 376.3 kcal / 1574.1 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Sód 0.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...