Bolo de chocolate e trigo sarraceno crocante
TM6 TM5

Bolo de chocolate e trigo sarraceno crocante

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 2 c. sopa de pão ralado p/ polvilhar
    lub 2 c. sopa de farinha
  • 25 g trigo sarraceno (opcjonalnie)
  • 100 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
  • 4 ovos
  • 170 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
  • 150 g açúcar
  • ½ c. chá de sal
  • 250 g farinha tipo 55
  • 10 g fermento em pó p/ bolos
  • 20 g leite

Wartości odżywcze
na 1 fatia
Kalorie
1272 kJ / 304 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
34.9 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
1.8 g
Sód
168.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy