Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
c. sopa de pão ralado p/ polvilhar
lub 2 c. sopa de farinha - 25 g trigo sarraceno (opcjonalnie)
- 100 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
- 4 ovos
- 170 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 150 g açúcar
- ½ c. chá de sal
- 250 g farinha tipo 55
- 10 g fermento em pó p/ bolos
- 20 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 168.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas energéticas de amêndoa e baobab
15 godz.
Bolo de chocolate intenso (sem glúten)
7 godz. 15 min
Pãezinhos de ameixa com molho de ameixa
Brak ocen
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24h
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de cranberries e pistácios
1 Std.
Bolo de abóbora de Halloween
4 Std.
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20min
Queques de baunilha com pepitas de chocolate
55 λεπτ.
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Bolo de amêndoa e chocolate
50 Min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.