Urządzenia i Akcesoria
Quitten-Tarte
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Zucker150 g
-
Zitronenschale2 TL
-
Ei1
-
Eigelb1
-
Salz1 Prise
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 EL
Quittenfüllung und Fertigstellung
-
Quittenpaste in Stücken700 g
-
süsser Wein (z. B. Portwein, Marsala)70 g
-
Eiweiss zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
1724 kJ /
412 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orangenkuchen
50 Min
Schweizer Linzertorte
1 Std. 30 Min
Pilaw-Reis
40 Min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 Std. 30 Min
Napolitain Törtchen
1 Std. 40 Min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Griessköpfli
1 Std. 15 Min
Schoggi-Sablés
1 Std. 30 Min
Tessiner Polenta
45 Min
Zitronen-Cake
1 Std. 5 Min
Wähe mit geriebenen Äpfeln
1 Std. 10 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min