Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g süsser Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiss zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Löffelbiskuits
40 min
Gianduja Schoggi-Passion
5h 40min
Gazellenhörnchen
1j
Mayonnaise
Brak ocen
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2j 30 menit
Schoggi-Roulade mit Orange
3h 45min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45 Min
Haferflocken-Blechkuchen
1 Std. 40 Min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10 min
Trenette mit Pesto
45 Min
6-Strang-Butterzopf
2h 35 min