Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Milch
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 350 g Weissmehl, und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise feinkörniges Salz
- Weissmehl
- 2 EL Puderzucker
- ½ - 1 TL Zimt
- 1300 - 1500 g Pflaumen, in Hälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Hefezopf
2h 20min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Hefezopf
2h 20min
Gulaschsuppe
1h 5min
Räucherlachs-Pizza
1h
Pizza mit Gemüse
2 Std. 5 Min
Klassische Lasagne
2h
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50min
Spinat-Radieschen-Salat
15min
Himbeer-Orangen-Glacé
5 Std. 10 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min