Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 280 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 250 g Dinkel-Vollkornmehl
- 200 g Halbweissmehl
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Haselnüsse
Formen
- 1 EL Halbweissmehl
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2h
Leinsamenbrot
1h 30min
Sandwichbrot
3h
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Irisches Buttermilchbrot
45min
Walliser Roggenbrot
10sa
Burebrot (Bauernbrot)
3h
UrDinkel Brot
11 Std.
Ruchbrot im Brattopf
2hod. 25min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1h 30min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min