Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Dinkel
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 400 g Dinkelmehl Type 630
- 240 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
- grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 742 kJ / 177 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 296 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Tomaten
40min
Dinkel-Kräuter-Kringel
2h
Laugenzopf
3 Std. 30 Min
Seelen mit Oliven
8h 45min
Mini-Focaccine
3 Std. 30 Min
Knusprige Focaccia
2h 10min
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Dinkel-Seelen
9h
Körner-Hörnchen
45min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min
Dinkel-Bürli
11 Std.