Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
生菜碎
- 1 颗 生菜 (大约220克),去外层叶子,切四等份
香菜柠檬
- 1 瓣 蒜头
- ½ 把 新鲜香菜 ,只取叶子和嫩的茎
- 30 克 青柠汁
- 30 克 特级初榨橄榄油
- 1 茶匙 盐
莎莎酱
- 85 克 洋葱 ,切块
- 1 颗 新鲜茉莉椒 ,去梗,竖切4块(可去籽)
- ½ 把 新鲜香菜 ,仅叶子和嫩的茎
- 230 克 番茄 ,切块
- 15 克 青柠汁
- ½ 茶匙 盐 ,调味用
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉 ,调味用
塔可混合物
- 110 克 洋葱 ,切块
- 1 颗 蒜头
- 30 克 特级初榨橄榄油
- 30 克 番茄泥
- 1 ½ 茶匙 辣椒粉 ,调味用
- 1 茶匙 干牛至叶
- 1 茶匙 盐 ,调味用
- 1 茶匙 红椒粉
- ½ 茶匙 孜然粉
- 450 克 火鸡肉肉糜
长米
- 1000 克 水
- 1 茶匙 盐
- 200 克 长米
- 420 克 玉米粒罐头 ,沥干并冲洗
- 420 克 黑豆,罐装 ,沥干并冲洗
- 28 克 特级初榨橄榄油
- 1 - 2 颗 牛油果 ,切片 (0.5厘米)
- 110 克 酸奶油
- 新鲜香菜 ,装饰用
- 1 - 2 青柠 ,切四等份,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4418 kJ / 1056 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 1831 mg