Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
大蒜酸奶酱
- 1 颗 柠檬
- 1 颗 蒜头
- 230 克 希腊酸奶
- ½ 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
腌制鸡肉
- 2 块 去皮鸡大胸肉 ,(大约450-560克)
- 30 克 柠檬汁
- 30 克 特级初榨橄榄油
- 1 茶匙 香菜籽粉
- 1 茶匙 红椒粉
- ½ 茶匙 孜然粉
- ½ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
米饭和鸡肉
- ¼ 茶匙 孜然籽
- 1100 克 水
- 1 茶匙 盐
- 200 克 长米
- 15 克 特级初榨橄榄油
- 220 克 萝蔓生菜 ,切薄片
- 220 克 小黄瓜 ,切4等份并切片
- 去核卡拉马塔橄榄(Kalamata olive) ,装饰用
- 100 克 紫洋葱 ,薄切半月形切片
- 220 克 樱桃番茄 ,切半
- 1 颗 柠檬 ,切片
- 新鲜莳萝 ,切碎,装饰用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1396 mg