Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
酸奶酱
- 150 克 山羊乳酪
- 150 克 希腊酸奶
- 3 茶匙 新鲜百里香 ,只取叶子
- ¼ 茶匙 盐
- 1 小撮 黑胡椒粉
姜黄腌鸡
- 2 个 柠檬 ,取皮(每块1 x 4厘米),去除白色经络
- 1 瓣 蒜头
- 20 克 柠檬汁
- 20 克 橄榄油
- ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 姜黄粉
- 300 克 去皮鸡胸肉排 ,切块(每块2厘米)
蔬菜碎丁
- 1 个 红甜椒 或1个黄椒,去籽,切片
- 200 克 白花菜,切小朵
- 150 克 胡萝卜 ,切片
- 20 克 苹果醋
- ½ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
- 20 克 橄榄油
煮饭和摆盘
- 200 克 糙米
- 1200 克 水
- 1 茶匙 盐
- 200 克 红菜头 ,去皮,切片(每片约4-5厘米)
- 200 克 红薯 ,去皮,切条(每条2厘米)
- 20 克 橄榄油
- 1 - 2 汤匙 蜂蜜
- 5 - 8 个 新鲜白蘑菇 ,切片(每片约150克)
- ½ 根 小黄瓜 ,切薄片(每片约200克)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2940.5 kJ / 702 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 1559.4 mg