![Baguette de espelta TM6 Baguette de espelta TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C57D2AC-9AFF-4A14-8011-5D18B580F047/Derivates/598a96b4-05d8-4475-9b43-f35f1240af3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua y la necesaria para hornear
- 120 g de masa madre (ver tip)
- 1 cdita de azúcar
- de aceite de oliva, para engrasar
- 300 g de harina de fuerza y un poco más para trabajar
- 200 g de harina de espelta
- 1 ½ cdita de sal
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 7495 kJ / 1790 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 359 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 18.6 g
- Sód
- 2345 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Explosión de vainilla TM6
1h 30min
Pan de cebolla TM6
9h 15min
Helado de chocolate
12sa
Concentrado de caldo de pollo
45min
Buñuelos de viento
1h
Masa madre (levadura natural)
120 Std.
Salsa catsup TM6
1 Std. 15 Min
Pan de centeno con masa madre
2h 50min
Churros de la esquina
40min
Roles de canela con nuez caramelizada
3h 30min
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan brioche
14 Std.