
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz spring onions cut into pieces (1 in.)
- 5 oz celery cut into pieces (1 in.)
- 5 oz carrots cut into pieces (1 in.)
- 1 ½ oz extra virgin olive oil divided
- 10 ½ oz red split lentils dried
- 18 ½ oz water plus extra to boil spaghetti
- 2 oz tomato paste divided
- 2 tsp salt divided, plus extra to boil water (approx. 3 tbsp per 4 qt)
- 1 tsp ground black pepper divided
- 7 oz bread crumbs divided
- 3 large eggs divided
- all-purpose flour to dust and roll
- 21 oz canned diced tomatoes
- ½ oz white balsamic vinegar
- 2 tsp sugar
- 1 ½ oz crème fraîche divided
- 16 oz dried spaghetti pasta
- 2 oz red bell pepper cut in triangles (½ in. x ½ in. x ½ in.)
- 2 - 3 pitted black olives cut in small pieces
- parsley to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 475.5 kcal / 1989.4 kJ
- Białko
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Węglowodany
- 78.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 0.6 mg