Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di peperoni a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolle a listarelle
- 2 spicchi di aglio a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 2 cucchiaini di erbe aromatiche miste secche
- 2 cucchiai di olive taggiasche denocciolate (opcjonalnie)
- 2 pizzichi di sale
- 1600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 947.5 kJ / 226.5 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 794.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mele insaporite (400 g)
15 Min
Bollito di Bue di Fassone di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4h 10min
Peperonata (TM6)
45min
Caponata (TM6)
1 Std. 30 Min
Barbabietole pelate (TM6)
10 Min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Gnocchi di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Patate Sottovuoto
2 Std.
Contorno di zucchine sottovuoto
30 Min
Aglio pelato
5 min
Peperoni in agrodolce sottovuoto
2 Std.
Ananas insaporito (400 g)
20min