Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Malzpulver -
½
Würfel frische Hefe (20 g), zerbröselt
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 400 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Mozzarella, in Stücken
-
250
g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
lub 250 g Passierte Tomaten - 2 - 3 Prisen Salz
- 1 EL Olivenöl
- 10 - 15 Basilikumblätter, frisch, zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Toastbrot
3h
Gebratene Glasnudeln mit Gemüse
30 min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min
Calzone
2h 50min
Lasagne verdi
1h 15min
Mini-Calzone "Neptun"
1 godz. 20 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Erdbeerpudding
2 godz. 10 min
Pizzaschnecken
1 godz. 20 min
Kartoffel-Focaccia
2h 50min
Lachs auf Lauch-Frischkäse mit Frühkartoffeln
1h
Vegetarische Carbonara
30 min