Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreier Chocolate Chip-Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
14 Stücke
Składniki
-
Weissmehl, glutenfrei240 g
-
Maisstärke50 g
-
Feinkristallzucker150 g
-
Xanthan-Gummi (optional)1 TL
-
glutenfreies Backpulver1 ½ TL
-
Natron½ TL
-
Salz, feinkörnig½ TL
-
griechisches Joghurt200 g
-
Eier2
-
Butter weich und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Chocolate Chips100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5.2 g
Kalorie
956 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Lebkuchenmännchen
1h 5min
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40min
Streuselzopf
1h 30min
Kürbis-Pudding
50min
Marmorkuchen aus dem Varoma®
1h 10min
Schokoladenmuffins
45min
Klassische Lasagne
1h 10min
Pistazien-Guetzli
45min
Haferflocken-Blechkuchen
1h 40min
Vollkorn-Fladenbrot
2h 30min
Weiche Brötchen
1h 45min
Bananencake
1h 50min