Glutenfreier Chocolate Chip-Cake
TM6 TM5

Glutenfreier Chocolate Chip-Cake

4.6 (8 ocen)

Składniki

  • 80 g Butter, weich und etwas mehr zum Einfetten
  • 240 g Weissmehl, glutenfrei
  • 50 g Maisstärke
  • 150 g Feinkristallzucker
  • 1 TL Xanthan-Gummi (optional)
  • 1 ½ TL glutenfreies Backpulver
  • ½ TL Natron
  • ½ TL Salz, feinkörnig
  • 200 g griechisches Jogurt
  • 2 Eier
  • 100 g Chocolate Chips

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
956 kJ / 229 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
31.3 g
Tłuszcz
9.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy