Glutenfreier Chocolate Chip-Cake

Glutenfreier Chocolate Chip-Cake

4.7 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
14 Stücke

Składniki

  • Butter weich und etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Weissmehl, glutenfrei
    240 g
  • Maisstärke
    50 g
  • Feinkristallzucker
    150 g
  • Xanthan-Gummi (optional)
    1 TL
  • glutenfreies Backpulver
    1 ½ TL
  • Natron
    ½ TL
  • Salz, feinkörnig
    ½ TL
  • griechisches Jogurt
    200 g
  • Eier
    2
  • Chocolate Chips
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 229 kcal / 956 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 31.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...