Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Leberpfannkuchen
- 600 g Hühnerleber, in Stücken
- 2 Eier
- 50 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 30 g Öl zum Braten
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Rüebli, in Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 40 g pflanzliches Öl
- 85 g Ketchup
- 120 g Mayonnaise (siehe Tipp)
-
10
g Dill, frisch, gehackt
lub 10 g Kräutermischung, frisch, gehackt - 50 g grüne Peperoni, in Würfeln (5 mm)
- 50 g rote Peperoni, in Würfeln (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Griechische Fleisch-Bällchen (Köfte)
1h 30min
Thunfisch-Empanada (Pastete)
1h 10min
Tomatencremesuppe
35min
Seehechtfilet mit Rucola-Randen-Salat
1 godz. 35 min
Pilzpastete
1h 40min
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Thunfischmousse
10min
Mango-Jogurt-Glacé
12 godz.
Essiggurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)
35min
Lakritz-Glacé
8 godz. 30 min
Honig-Glace
17 Std. 45 Min