Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Äpfel, ungeschält, geviertelt, Kerngehäuse entfernt
- 200 g Karotten, Enden abgeschnitten, grosse Karotten längs schneiden, sodass sie in die Reibendeckelöffnung passen
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
-
45
g Olivenöl
lub 45 g Sonnenblumenöl -
1
EL Honig
lub 1 EL Ahornsirup - ½ TL Salz
- 3 - 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 10 g Senf
- 150 g Feta
- 40 g Baumnüsse, halbiert, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1376.4 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 697.9 mg
Alternatywne przepisy
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45 Min
Salat aus Möhren-Apfel-Spiralen mit Feta und Nüssen
30min
Gedünstetes-Gemüse
10min
Erlebniskochen
2 Std.
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM6)
15 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Mediterraner Tomatenaufstrich
15 Min
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette
15 Min
Thermomix® Creme für Party
25min
Weisskabissalat (TM6)
15 Min
Fenchelsalat mit Parmesan
10min