Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 3 albumi
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 300 g di mandorle, sgusciate e tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 306.5 kJ / 73.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 6.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti alle mandorle con crema al burro
1 Std.
Riccioli mantovani
1 Std. 20 Min
Biscotti di frolla alle mandorle con confettura di ciliegie
1h 40min
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35min
Tortelli di carnevale al cocco
1 Std.
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min
Brutti ma buoni di arachidi
3h 45min
Biscotti zaeti
55 min
Baci di dama alle nocciole
2 Std. 30 Min
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1 Std.
Torta sbrisolona
55 min