Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 350 g di zucchero (vedere consigli)
- 80 g di farina tipo 00
- 1000 g di latte intero
-
70
g di limoncello (opcjonalnie)
lub 50 g di panna (35% di grassi) (opcjonalnie) - 180 g di tuorli (circa 10)
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1000 g di acqua
Savoiardi
- 180 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 6 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 100 g di farina tipo 00 setacciata
- 1000 g di acqua
Terminare la preparazione
- 250 g di Alchermes rosso
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2436.5 kJ / 630.8 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 119.5 mg
Alternatywne przepisy
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Cantuccini da regalare (TM6)
1 Std.
Certosino bolognese
5h 10min
Panforte
1 Std.
Zuppa inglese ciocco-caffè
50 Min
Crema diplomatica
30 Min
Zuppa inglese in verrina
2h 25min
Passatelli
45 Min
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Roastbeef in salsa verde con patate
40 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Torta della nonna
1h 30min