Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 350 g di zucchero (vedere consigli)
- 80 g di farina tipo 00
- 1000 g di latte intero
- 180 g di tuorli (circa 10)
-
70
g di limoncello
lub 50 g di panna (35% di grassi) - 30 g di cacao amaro in polvere
- 1000 g di acqua
Savoiardi
- 180 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 6 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 100 g di farina tipo 00 setacciata
- 1000 g di acqua
Terminare la preparazione
- 250 g di Alchermes rosso
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2436.5 kJ / 630.8 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 94.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 119.5 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramel (TM6)
4h
Zuppa imperiale
1h
Tiramisù allo zabaione
7h
Panforte
1h
Crostini con crema di milza
1h
Semifreddo allo zabaione
12hod. 15min
Crema catalana
40 min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Zuppa inglese ciocco-caffè
50min
Crostata ai cachi
1h
Zuppa inglese in verrina
2小时 25 分钟
Crostata crema e amarene
1 godz. 30 min