Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello liquido
- 1090 g di acqua
- 300 g di zucchero
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
Crème caramel
- 120 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2055.7 kJ / 491.3 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 108.1 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 75.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini bonet
2h
Cupcake ai marron glacé
1h
Baci di dama
1h 30min
Zabaione (TM6)
15min
Budino alla vaniglia
3h 25 min.
Crème caramel al Varoma
3h
Salsa caramello al caffè
45min
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30min
Crème caramel
3 godz. 45 min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Caramello liquido
35 Min
Bonèt
2h