Nut bolognese

Nut bolognese

4.9 94 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (3 cm) (optional)
    40 g
  • hazelnuts or other nuts to taste (e.g. walnuts, almonds, mixed nuts)
    150 g
  • mixed herbs de Provence
    3 tbsp
  • garlic cloves
    2
  • leeks cut in pieces (3 cm)
    150 g
  • olive oil
    50 g
  • tomatoes, canned
    800 g
  • tomato purée (concentrated)
    1 tbsp
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing
    15 g
  • sugar
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • vegetable broth powder
    1 heaped tbsp
  • lukewarm water
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 451.1 kcal / 1887.2 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 38.8 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 385.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...