Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 vejce
- 200 gramů špaldové mouky, hrubé
- 30 gramů burisonů
- 1 čajová lžička soli
- 250 gramů plnotučného mléka
- 10 gramů vepřového sádla, na vymazání hrnků
- 1000 gramů vody, na vaření
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1h 5min
Velikonoční bezé koláč
2 godz.
Pomerančový dresink s kari
5 Min
Zabaione
15min
Simnel dort s 11 apoštoly
3h
Tiramisu pohár s křupavými mandlemi
3 godz. 15 min
Rýžový salát s ananasem a ořechy
45 min
Polentová pizza
1h
Kapr na modro
Brak ocen
Kukuřičný chléb
1h 5min
Polenta s čedarem
15min
Chlupaté knedlíky
1h 5min