Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Leverpannenkoeken
- 600 g kippenlever
- 2 eieren
- 50 g bloem
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen peper
- 30 g olie, om te frituren
Vulling
- 160 g uien, in 4 gesneden
- 100 g wortelen, in plakjes
- 3 teentjes knoflook
- 40 g olie
- 85 g ketchup
- 100 g mayonaise, huisgemaakt
Opbouw
- 20 g mayonaise, huisgemaakt
-
10
g verse dille, fijngehakt
lub 10 g verse gemengde kruiden, fijngehakt - 50 g groene paprika, ontdaan van zaadjes, in blokjes (0,5 cm)
- 50 g rode paprika, ontdaan van zaadjes, in blokjes (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lactosevrije luikse wafels
Brak ocen
Hummus
5 dk
Pizza lahmacun a la Turk
1hod.
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Brak ocen
Simit - Turkse sesam bagel
2 Std. 10 Min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 Min
Brioche
5sa
Pierogi met vlees
1hod.
Bellini cocktail
5 dk
Baba met rum
Brak ocen
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Brak ocen
Gestoomd volkorenbrood
2 Std.