Wersje kompatybilne
Miniroscones de Reyes (minibolos-rei espanhóis)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 80 g leite
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 130 g farinha tipo 65
Massa
- 120 g açúcar
- 1 limão, só a raspa
- 1 laranja, só a raspa
- 60 g leite
- 70 g manteiga à temperatura ambiente
- 2 ovos
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 30 g água de flor de laranjeira (ver alternativa)
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
Montagem
- 1 ovo batido
- 100 - 150 g fruta cristalizada
- 30 g amêndoa laminada
- 50 g açúcar (humedecido com algumas gotas de água)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1268 kJ / 303 kcal
- Białko
- 8.03 g
- Węglowodany
- 50.72 g
- Tłuszcz
- 7.58 g
- Błonnik
- 1.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filhós de abóbora
1 Std. 30 Min
Licor de groselha preta
1 godz. 5 min
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Gelado de chocolate com piripíri e xarope de whisky
Brak ocen
Mil-folhas de chocolate e caramelo
3 Std. 50 Min
Bolo das 7 rosas
1 Std. 45 Min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Celestes
2 Std. 30 Min
Baguete
3 Std. 45 Min
Massa folhada rápida
2 Std.
Smoothie de nectarina e amora
5 Min
O 1º queijo fresco
45min